Зали и пространства

Наред с услугите, предоставяни от студентските центрове на територията на Студентския дом и постоянните занимания на творческите състави към Дома, в сградата на Национален студентски дом се предоставят за почасово ползване от студентски и партньорски организации и състави, развиващи дейност в областта на образованието, науката и изкуството, пространства и зали за изложби, конференции, спектакли и концерти.

Всички зали в сградата на Национален студентски дом се ползват според месечен график, при отчитане на натовареността на пространствата и целесъобразността на планираните събития. При наличието на свободен капацитет, залите на Националния студентски дом могат да се ползват за организирането и провеждането на обществени събития – безплатно от студенти и студентски организации, както и срещу заплащане и по предназначение от други физически и юридически лица.

При заявки за провеждане на съвместни партньорски събития със Студентския дом, детайлите по тяхната организация следва да се комуникират поне месец в аванс на тел. 0877 860 808 или е-мейл director @ studenthouse.bg.


Зали и пространства /снимки във всяка страница/:

 • Централно фоайе – Намира се на партерен етаж в сградата на Национален студентски дом. Представлява просторно фоайе от 250 кв. м., удобно за организацията и провеждането на творчески и представителни инициативи от страна на различни групи, академични и обществени организации във формат от 80-100 души.
 • Камерна зала „Академик“ – Намира се на партерен етаж. Залата е с обем от 250 кв. м. и височина 6,5 м. Капацитетът й е до 100 души. Удачна е за организацията и провеждането на широка палитра от културни събития – концерти, театрални постановки, кастинги, заснемане на видео продукции и др.
 • Зала „Галерия“ – Намира се на І етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 100 кв.м. с 50/60 бр. седящи места (подвижни столове) и роял. Предназначена за изложби, камерни концерти, конференции, семинари и премиери на книги.
 • Конферентна зала „8 Декември“ – Намира се на V eтаж в сградата на Национален студентски дом. Пред залата се намира открита тераса с изглед към пл. „Народно събрание“. Подходяща е за организацията и провеждането на студентски работилници, семинари и други обучителни събития и работни заседания във формат до 25-30 души.
 • Зала за репетиции № 304 – Намира се на ІІІ етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 120 кв.м. и настилка дървено дюшеме, с огледала и стенки. Предназначена за репетиции на танцови състави, балетни трупи, театър, йога и др.
 • Зала за репетиции № 310 – Намира се на ІІІ етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 75 кв.м. и настилка лакирано дървено дюшеме с огледала и стенки. Предназначена за репетиции на танцови състави, балетни трупи, театър и др. Залата е оборудвана с пиано.
 • Зала за репетиции № 402 – Намира се на ІV етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 75 кв.м. с настилка лакирано дървено дюшеме, огледала и стенки. Предназначена за репетиции на танцови състави, балетни трупи, театър и др. Залата е оборудвана с пиано.
 • Зала за репетиции № 404 – Намира се на ІV етаж в сградата на Национален студентски дом, с настилка ламиниран паркет, огледала и стенки. Предназначена за репетиции на балетни трупи, групи по йога и др. Залата е оборудвана с пиано.
 • Зала „Реплика“ –  Авангардно пространство за култура и изкуство на ет. 2, с капацитет до 30 души, поддържащо спомена за активната творческа дейност в големия салон на Студентския дом, който не функционира от 2001 г.
 • Студио „Метроном“ – Репетиционна  стая за работа на малки екипи до 8-10 души – музикални занимания, организационни срещи и др.  Намира се над Камерна зала, със собствена тераса.
 • Арт-пространство „Аксаков 13“ – Пространство, оформено по протежение на стълбището на Национален студентски дом с вход откъм ул. „Аксаков“ № 13 – от партерен до пети последен етаж. Стълбищното пространство е подходящо място за организацията на изложби на картини, скулптури, арт-инсталации.
 • Открита тераса – Откритата тераса на 5-ти етаж има директен изглед към пл. „Народно събрание“ със сградите на българския парламент, Българската академия на науките и храм-паметника „Св. Александър Невски“ и Ректората на Софийски университет. Отлично място за организацията на студентски инициативи и официални обществени събития.

1 Comment

Коментарите са изключени.