Зали и пространства

Наред с услугите, предоставяни от студентските центрове на територията на Студентския дом и постоянните занимания на Академичен хор „Ангел Манолов“ , Академичен фолклорен ансамбъл, театър-студио „Студентина“, формация „Дилмана“ в сградата на Национален студентски дом се предоставят за почасово ползване от студентски организации и състави, развиващи дейност в областта на образованието, науката и изкуството, пространства и зали за изложби, конференции, спектакли и концерти.При наличието на свободен капацитет, ползването на залите на Националния студентски дом при условията на отдаване срещу почасов наем е достъпно и за не-академични организации, в т.ч. публични институции, обществени сдружения, частни компании. Всички зали в сградата на Национален студентски дом се ползват според месечен график, при отчитане на натовареността на пространствата и целесъобразността на планираните събития.


Зали и пространства:

  • Зала „Галерия“ – Намира се на І етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 102 кв.м. с 70 бр. седящи места (подвижни столове) и роял. Предназначена за изложби, камерни концерти, конференции, семинари и премиери на книги.
  • Зала „17 Ноември“ – Намира се на V eтаж в сградата на Национален студентски дом. Пред залата се намира открита тераса с изглед към пл. „Народно събрание“. Залата е наименувана на Международния ден на студентите, който се отбелязва от 1941г. насам. Подходяща е за организацията и провеждането на студентски работилници, семинари и други обучителни събития и работни заседания във формат до 20 души.
  • Зала за репетиции № 304 – Намира се на ІІІ етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 150 кв.м. и настилка ламиниран паркет с огледала и стенки. Предназначена за репетиции на танцови състави, балетни трупи, театър и др.
  • Зала за репетиции № 310 – Намира се на ІІІ етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 92 кв.м. и настилка лакирано дървено дюшеме с огледала и стенки. Предназначена за репетиции на танцови състави, балетни трупи, театър и др. Залата е оборудвана с пиано.
  • Зала за репетиции № 402 – Намира се на ІV етаж в сградата на Национален студентски дом, с площ 94 кв.м. с настилка лакирано дървено дюшеме, огледала и стенки. Предназначена за репетиции на танцови състави, балетни трупи, театър и др. Залата е оборудвана с пиано.
  • Зала за репетиции № 404 – Намира се на ІV етаж в сградата на Национален студентски дом, с настилка ламиниран паркет, огледала и стенки. Предназначена за репетиции на балетни трупи, групи по йога и др. Залата е оборудвана с пиано.
  • Споделено творческо пространство – Оформено е на партерен етаж в сградата на Национален студентски дом – централно фоайе. Представлява просторно фоайе, удобно за организацията и провеждането на представителни инициативи от страна на различни институции, академични и обществени организации.
  • Арт-пространство „Аксаков 13“ – Оформено е по протежение на стълбището на Национален студентски дом с вход откъм ул. „Аксаков 13“ – от партерен от пети етаж. Стълбищното пространство е подходящо място за организацията на изложби на картини, скулптури, арт-инсталации.
  • Открита тераса –  Откритата тераса има директен изглед към пл. „Народно събрание“ със сградите на българския парламент, Българската академия на науките и храм-паметника „Св. Александър Невски“ и Ректората на Софийски университет в далечината. Отлично място за организацията на студентски инициативи и официални обществени и частни събития.

Условия за ползване:

1 Comment

Коментарите са изключени.