Резидентска програма

помагаме на младите създатели да добавят стойност към своите проекти и общности.

Резидентската програма „stArt-up“ /2022-2023/ е пилотен за Национален студентски дом проект по инициатива на директора на НСД д-р Христиан Даскалов, осъществен с финансовата подкрепа и любезното съдействие на Фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Повече информация за програмата, насочена към подкрепа на млади творци между 18 и 29 г., можете да намерите тук.


Творческа база

На разположение на резидентите на НСД ще бъде творческата база на Студентския дом на пл. „Народно събрание“ № 10 – достъп до зали за самостоятелна и екипна подготовка и представителна дейност 365 дни в годината.

Обучение и менторство

Резидентите ще преминат през цикъл от обучения за развитие на предприемачески и управленски нагласи и умения. На тяхно разположение ще бъде мрежа от ментори, които ще ги подкрепят в процеса на подготовка на авторски проекти.

финансова подкрепа

Резидентите с най-голям напредък в обучителните и подготвителни дейности ще получат микро-грантово финансиране в размер на до 4000 лв. за реализацията на премиерни изяви в Студентския дом и в читалища в страната.


По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта ни е твърде висока и се проваляме, а че е твърде ниска и я постигаме!

мисъл на Микеланджело Буонароти и един от любимите цитати на проф. д-р инж. Лъчезар Цоцорков


Да направим нещо значимо заедно!


медийно отразяване:

С медийната подкрепа на Българско национално радио – радио „София“, Евронюз България и списание „Образование и специализация в чужбина“.