Кампания за възстановяване на сцените на НСД

ВРЕМЕ Е! 17 години след тежкия пожар, унищожил сцената на Националния студентски дом в сърцето на София, на която поколения творци са направили първите си стъпки, Студентският дом, по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации и състави към Дома, подема кампания по възстановяването на унищожените зали и пространства за академично творчество.


43509374_2350429848304038_8274246223636987904_o
Арт-фестивал „Изкуството в действие“ в подкрепа на кампанията.

СТЪПКА ЕДНО – ПОСТИГНАТА – да почистим опожарените пространства на Дома, издигнат през 1933 г. с доброволния труд и дарения на студентите. Нуждаем се от още доброволци за датите след акциите през м. октомври:



СТЪПКА ДВЕ ПОСТИГНАТА – да предоставим за БЕЗВЪЗМЕЗДНО ползване на българската академична общност, на всички български студенти от страната и чужбина, наличните пространства. Подробности тук:


Kris_Vsichki
Видео към песента „Събуди се“, заснето на голямата сцена на НСД.

СТЪПКА ТРИ – да съберем необходимите средства за възстановяването на сцените за академично творчество, съгласно създадения от студенти и предоставен безвъзмездно по инициатива на Националното представителство на студентите съвети идеен архитектурен проект. Подробности тук:



Актуални новини по кампанията:


„Инициативата на нашето студентство да създаде свой студентски дом заслужава пълна подкрепа на всички обществени среди. Подобни инициативи винаги са проява на самостоятелност и на съзнание, че всеки трябва да изпълни своя дълг, а не да очаква само от държава или държавни институции. Безспорно, че държавата има също дълга да подпомогне, но нейната задача ще бъде улеснена, когато има вече една организирана самопомощ“. 

Николай Найденов, Министър на народната просвета 01.03.1930 г.