Кампания за възстановяване на залите на НСД

ВРЕМЕ Е! 17 години след тежкия пожар, унищожил сцената на Националния студентски дом в сърцето на София, на която поколения творци са направили първите си стъпки, Студентският дом, по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации и състави към Дома, подема кампания по възстановяването на унищожените зали и пространства за академично творчество.


СТЪПКА ЕДНО – да почистим опожарените пространства на Дома, издигнат през 1933 г. с доброволния труд и дарения на студентите. Нуждаем се от записването на доброволци, за да насрочим съвсем скоро дати за почистването. За записване:

Нуждаем се и от подкрепата на фирми и организации, за да направим почистването максимално ефективно и безопасно. За контакти:


 


СТЪПКА ДВЕ – да съберем необходимите средства за възстановяването на сцените за академично творчество, съгласно създадения от студенти и предоставен безвъзмездно по инициатива на Националното представителство на студентите съвети идеен архитектурен проект. Подробности тук:

Имената на всички дарители – физически и юридически лица, ще бъдат поместени на страницата на създателите и дарителите на Студентския дом:


 


СТЪПКА ТРИ – да предоставим за БЕЗВЪЗМЕЗДНО ползване на българската академична общност, на всички български студенти от страната и чужбина, възстановените пространства.


СПОДЕЛЕТЕ тази информация, за да достигне посланието ни до максимално много студенти и приятели на българската академична общност!

ДНЕС ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА СТУДЕНТИТЕ. УТРЕ ОТ СТУДЕНТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! 


„Инициативата на нашето студентство да създаде свой студентски дом заслужава пълна подкрепа на всички обществени среди. Подобни инициативи винаги са проява на самостоятелност и на съзнание, че всеки трябва да изпълни своя дълг, а не да очаква само от държава или държавни институции. Подобни инициативи винаги са проява на самостоятелност и на съзнание, че всеки трябва да изпълни своя дълг, а не да очаква само от държава или държавни институции. Безспорно, че държавата има също дълга да подпомогне, но нейната задача ще бъде улеснена, когато има вече една организирана самопомощ“. 

Николай Найденов, Министър на народната просвета 01.03.1930 г.

1 Comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.