Обучение по създаване на уеб сайт

За събитието:

Практическото обучение „Създаване на уеб сайт без опит в програмирането“ е част от инициативата „Отворен университет“ – неформална поредица от отворени за студентите обучителни събития, които се провеждат в рамките на Националния студентски дом.

Обучението във формат „съботна закуска“ ще се проведе на 06-и октомври от 10:00ч. до 12:00ч. в зала „17 Ноември“ (eт. 5) на Национален студентски дом. Регистрацията за събитието е задължителна и се извършва онлайн на адрес: https://october-breakfast-workshop.eventbrite.co.uk 

Ще бъде осигурен онлайн стрийминг на страницата на НСД във Фейсбук.


P1120892


За темата:

Темата „Създаване на уеб сайт без предходен опит в програмирането“ ще бъде от интерес за студенти от широк кръг от професионални направления и специалности, които се интересуват от възможностите за създаване на личен, организационен или корпоративен уеб сайт без предходен опит в разработването на интернет страници, но с базови умения за работа с уеб-базирани приложения.

Ще се демонстрира създаването на интернет страница на база отворената система за управление на съдържанието „WordPress.com“ по примера на новия сайт на Националния студентски дом. Изработването на подобен онлайн канал за комуникация не изисква значителен финансов ресурс, а работата по неговата базова настройка може да се осъществи в рамките на час.

Преносим компютър не е задължителен, но е препоръчителен за участниците в обучението, за да могат да бъдат приложени придобитите знания.


За лектора:

Лектор на събитието ще бъде Христиан Даскалов. Христиан Даскалов е директор на Националния студентски дом от м. август 2018 г. Изпълнявал е функциите на ръководител на проекти в сферата на информационните технологии и дигиталните комуникации в местни стартъп компании и международни лидери в корпоративния сектор. Предходно обучение по темата е изнасял в Сау Пауло, Бразилия като част от глобалната доброволческа програма на AIESEC.