Изкуството в Действие: Арт Фестивал с Мисия

Мини, поспри се и опитай – на 27-и и 28-и октомври в централното фоайе на Национален студентски дом на пл. Народно събрание 10. Ние ще бъдем тук и с радост ще се разходим с теб по пътеките на една необятна местност, каквато е тази на изкуството. Няколко почивни дни, посветени на концерти, представления и творчески работилници с добавена стойност: кауза. И ако тази дума все повече губи смисъла си в морето от кампании, то ние сме тук, за да я дефинираме отново. Задава се мини фестивал в подкрепа на усилията за възстановяване на сцените в Национален Студентски Дом. Ето защо:

https://studenthouse.bg/2018/09/06/campaign/


NSD-art-fest-poster (1)-1


Преди 17 години Националният студентски дом губи своите сцени след пожар. Студентският дом, изграден през 1933 г. на пл. Народно събрание 10, е кауза за която младите хора в България са се борили с цялото си сърце в продължение на десетилетия. Именно тук много артисти правят първите си стъпки пред публика, запознават се отблизо с изкуството да бъдеш изпълнител и започват своята кариера, която продължава и до днес.

Сцените, които вече прекалено дълго време тънат в забрава, прах и носталгични спомени искат да заживеят отново. Екипът на Национален студентски дом казва “Време е!” Стартиралата вече кампания има за цел да набере, както средства, така и достатъчно голям брой доброволци, които да станат част от възстановяването на сцените, а с помощта на серия от събития се цели фокусът да падне върху нуждата от артистични пространства, които да бъдат предоставени за ползване от академичната общност в България.

По време на задаващото се събитие, вие ще можете да се включите в музикални, танцови, театрални и циркови работилници, да погледате, послушате и да се вдъхновите от артистите, взели участие в кампанията, а всички събрани средства, ще бъдат предоставени на фонда към кампанията за възстановяване на сцените в Национален Студентски Дом. Ще можете също да се запознаете със ситуацията в детайли, да се включите в кампанията и да бъдете с нас по пътя към крайната цел, а начинът ще търсим заедно, защото независимо дали като доброволец, артист или дарител, всеки един става част от история, родила се от обща идея.

Не пропускайте да научите повече за тази идея на Дискусия „За бъдещето на Студентския дом – 20 години по-късно“, а пълна програма на задаващия се мини-фестивал можете да намерите на страницата на събитието във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/192509041642857/.


Албум със снимки от събитието можете да намерите във Фейсбук.