НСД отваря 3 нови пространства

София, 4 януари /БТА/

Три нови пространства ще отворят врати в първите седмици на новата година в Националния студентски дом /НСД/. Ремонтът им е извършен изцяло благодарение на дарителски средства – постъпления от разпространението на книгата Домът и университетът. Споделени истории от Царство България и собствени приходи, генерирани от културна дейност през изминалата трудна година.

Студентската читалня „Татяна Киркова“ е оборудвана със средства от щедро дарение, направено от Националното представителство на студентските съвети.

Споделеното учебно пространство „Свободен университет“ е оформено със средства, дарени от Студентския съвет и ръководството на Университета за национално и световно стопанство, в чест на който е наименувано пространството, както и на ръководството и служителите на DXC Technology България.

Третото помещение, което ще отвори врати е звукозаписното студио „Стакато“, което е изградено благодарение на партньорството на Студентския дом с Театър-студия „Студентина“ и безвъзмездния труд на перкусиониста Петър Йорданов – Бъни.

От НСД отбелязват, че през отминалата година са работили усилено, за да посрещнат много нови гости на пл. „Народно събрание“ 10 през 2022 и да бъде тя успешна за културно-просветния институт. /ИРС/


Подробности за новите пространства можете да научите от интервюто на директора на НСД – д-р Христиан Даскалов с журналиста от БНР – Мария Бояджиева, излъчено в ефира на радио „София“.