Тех хъб за социално предприемачество

Стартира процедурата по кандидатстване в проекта „Тех хъб за социално предприемачество“.

От 23 до 27 юни 2020 г. Националният студентски дом е домакин и партньорска организация на две обучения, развиващи и вдъхновяващи креативното и критичното мислене на младежи и студенти до 29 г. в секторите „Социални иновации и знание“, „Дигитално бъдеще“ и „Умна икономика“.

Всички участници ще имат достъп до ресурси от ново поколение, които дават базови или усъвършенстващи компетенции за концептуално стартиране на младежки предприятия, обединяващи социални каузи и нови технологии. Най-добрите идеи ще бъдат наградени и предложени за финансиране.

Събитията ще се състоят приоритетно на откритата сцена на НСД в диапазона от 14:00 до 18:00 ч., както и във формат на онлайн стрийминг.

Сред менторите са водещи млади предприемачи в сферата на виртуалните услуги за обучение и личностно развитие, програмисти, рекламисти и комуникационни мениджъри. Във видео панел на живо ще участва и патронът на проекта – г-жа Мария Габриел, член на ЕК по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, която ще отправи видео обръщение и ще представи във формат на виртуална интерактивна дискусия – инструментите и хоризонтите за подкрепа на младите хора с добри идеи за обществото и предизвикателствата пред Общността. Обученията ще се проведат при спазване на актуалните противоепидемични мерки.

Начинът на доброволно участие в проекта „Тех хъб за социално предприемачество“ е лесен – Like на страниците на Сдружение „Лаборатория за интерактивни и медийни програми“ и Национален студентски дом (действие по желание), попълване на форма: https://docs.google.com/forms/d/1EOxj8M2iFtmdTfSfO5m_rOAcdpiuIgkk3DQe3DsiAWA/, мотивацията за включване със споменаване на възраст, учебно заведение, на лични и професионални интереси и потребности.

poster

По време на Церемонията по награждаване на най-добрите старт-ъп концепции за младежки социални високотехнологични предприятия ще бъде представена официално – първата безплатна уеб платформа за социални и дигитални иновации в подкрепа на успеха на младите хора – #YouthStartUp.

Всички участници ще се сдобият със сертификати за придобити неформални компетенции и ще бъдат основоположници на мрежа за възможности и взаимопомощ в бизнес или граждански начинания, които са решили да стартират заедно с визия за промяна и реализация. На всички участници ще бъдат предоставени обучителни материали и е осигурен кетъринг.

Проектът „Тех хъб за социално предприемачество“ се изпълнява от Сдружение „Лаборатория за интерактивни и медийни програми“ с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта по Договор 25-00-87/13.12.2019 г. и номер по Програмата: НПМ-021-ТО5/2019.