НОВИ ДАТИ – Дизайн лабиринт и сетивен театър

FEEL ME Experience се казва новото ексклузивно, must-see преживяване в културния календар на София, което ще се проведе през м. МАЙ-ЮНИ в Национален студентски дом.

Организатор на събитието е Design Lab. – лабораторията за архитектура и дизайн, в партньорство с Inner Theater Company – театрална компания, която създава представления – преживявания. Заедно, те създават микс между имерсивен театър лабиринт и сетивно пътуване в света на интериорния дизайн, който се случва за първи път в България – само 6 представления в периода 28 МАЙ -7 ЮНИ 2020 г.!

Ще се потопим в затворен свят, бленд от усещания и емоции, чрез които ще изживеем неповторимо и интерактивно света около себе си чрез дизайна, изкуството на театъра и имерсивния пърформънс.

Чрез комбинация от различни изкуства, събитието се базира на завладяващия сензитивен театър, в който зрителят е участник от първо лице. В групи до 4 души ще бъдем водени от мистични гидове на това пътешествие чрез сетивата в рамките на 80 минути.

FEEL ME Experience е „дизайн лабиринт“, в който интериорният дизайн разкрива потенциала си да превръща ежедневието в изкуство, а спиращи дъха арт инсталации и интериорни брандове ще предизвикват всяко едно от сетивата ни в преживяване, за което ще се говори дълго, обещават организаторите.

FEEL ME Experience е имерсивен театър лабиринт, базиращ се едновременно на сензитивния лабиринт и имерсивния театър – тренд в модерното изкуство, набиращ популярност в Ню Йорк и Лондон, забавляващ хиляди жадни за нови преживявания, в които главният герой е всеки зрител.

Първото издание на FEEL ME Experience в България ще има само 6 ексклузивни представления през март 2020, концептуално обвързани с различни дизайн и арт инсталации, с които аудиторията е в активна интеракция и които провокират всяко едно от човешките сетива. Всичко това се случва на култова локация в сърцето на София – Национален студентски дом, който ще бъде преустроен от екипа на Design Lab,. насочвайки вниманието и разговора в посока на належащата реновация на пространството.


Организатор:

Design lab. – първата „лаборатория“ за архитектура и дизайн в България. Модерно споделено пространство, където професионалисти – архитекти и дизайнери, могат да работят и да общуват на едно място; където да имат възможността да се развиват в своята творческа среда и да обменят идеи.
http://design-lab.bg


Артистичен екип:

Inner Theater Company – театрална компания, която създава представления – преживявания. Своеобразни приключения, които отключват сетивността и предизвикват отношението ни към нас самите и света, в който живеем. Развива сетивния лабиринт – театър и играе с формата, методите и контекста, за да преоткриваме ежедневието и да усещаме собствената си истина.


Билети на цени от 65 лв. могат да бъдат закупени на www.bilet.bg, а 10% от сумата на всеки закупен билет е дарение в помощ на локацията – Национален студентски дом.


Източник: https://www.facebook.com/events/182841462791555/