Работилница по кинокритика

На 18-и октомври (четвъртък) от 14-00 ч. до 18-00 ч. в зала „17 Ноември“ (ет. 5 – тераса) на Национален студентски дом, ще се проведе студентска работилница по кинокритика.


Вход свободен. За записвания: https://www.eventbrite.com/e/51361810558


Идеята на този курс е да представи основните принципи за работа в областта на историята и практиката на писането и представянето на аудио-визуални произведения. Курсът ще започне с кратка лекция върху историята на киното и по-важните направления в неговото развитието и ще спре върху основни автори и техните творби.

По време на упражнението ще бъде прожектиран филма „Полет над кукувиче гнездо” на режисьора Милош Форман, след което всеки курсист ще има време и възможност да напише кратка рецензия или да представи филма пред публика.


Автобиография на лектора

Д-р Деян Статулов е кинокритик и сценарист, главен асистент в Институт за изследване на изкуствата при БАН. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Телевизионно кинознание и драматургия“. Сценарист и редактор на телевизионни предавания и формати. Има над 250 публикации в областта на филмовата критика и история. Филмов наблюдател в ТВ предаването „Преди обед” (bTV), както и сценарист на „Като на кино” (bTV Cinema). Главен редактор и издател на сайта за филмова култура kinoto.bg.


Работилницата е част от програмата на SlavConf. | Desire of Creating, както и част от инициативата „Отворен университет“ на Национален студентски дом.

За повече информация: info@slavconf.com