Домът и Университетът – книгата

Споделени истории от Царство България

Първото в България художествено издание, посветено на каузите и постиженията на академичната младеж от времето на царство българия.

С партньорството на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, Национално представителство на студентските съвети в Република България и други.


премиера

Премиерата на книгата се състоя на 08.12.2021 г. (сряда) от 17:30 ч. в Камерна зала „Академик“ на Национален студентски дом – гр. София, пл. „Народно събрание“ №10. Вход-свободен със задължителна предварителна регистрация.

каузата

Всички постъления от продажбата на лимитирания тираж на изданието отиват за разкриването и оборудването на студентска читалня със свободен достъп в сградата на Студентския дом, съгласно волята на създателите на Дома от началото на XX век.

прочети

Книгата „Домът и университетът. Споделени истории от Царство България“ може да бъде изтеглена безплатно онлайн след изчерпване на първоначалния тираж, разпространен главно в мрежата от университетски библиотеки в страната.


Няма по-подходящо издание от настоящото, което да популяризира идеала на студентите от Царство България за „Академичност, Надпартийност, Родолюбие“ сред широкото гражданство.“

Д-р Даниел Парушев, председател на НПСС


Подкрепете каузата! Изтеглете Вашето копие!


Бонус материали: