Музика от сцената на Студентския дом

Bridge Music Project e инициатива на независими музиканти, осъществяваща се с подкрепата и в партньорство с Национален студентски дом. Проектът представлява опит да се изгради „мост“ между електронната и акустична музика.

Според авторите на Bridge Music Project има пропаст между хората, които правят електронна музика и хората, които се занимават с акустична музика. Според тях за това говорят в спорове от сорта – “… електронната музика е мъртва …”, “… акустичната музика е сдухана и остаряла …”, “… музиката направена на компютър е зациклена, липсва ѝ душевност…”, “… на акустичната музика ѝ липсва бас, и са ѝ тъпи ритмите …”. Според екипа зад Bridge Music Project акустичната и електронната музика не си пречат и не си противоречат, те взаимно се допълват.

Макар проектът да е още в началото си, той вече генерира няколко музикални записа, реализирани на голямата сцена на Националния студентски дом. Така, тази сцена се превръща от изоставено и забравено пространство  в звукозаписно студио за нови изпълнения на разположение за надграждане от творческата общност.

Записите могат да бъдат чути и свалени от: www.bridgemusic.net

1 Comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.