Музика от сцената на Студентския дом

Bridge Music Project e инициатива на независими музиканти, осъществяваща се с подкрепата и в партньорство с Национален студентски дом. Проектът представлява опит да се изгради „мост“ между електронната и акустична музика.

Според авторите на Bridge Music Project има пропаст между хората, които правят електронна музика и хората, които се занимават с акустична музика. Според тях за това говорят в спорове от сорта – “… електронната музика е мъртва …”, “… акустичната музика е сдухана и остаряла …”, “… музиката направена на компютър е зациклена, липсва ѝ душевност…”, “… на акустичната музика ѝ липсва бас, и са ѝ тъпи ритмите …”. Според екипа зад Bridge Music Project акустичната и електронната музика не си пречат и не си противоречат, те взаимно се допълват.

Макар проектът да е още в началото си, той вече генерира няколко музикални записа, реализирани на голямата сцена на Националния студентски дом. Така, тази сцена се превръща от изоставено и забравено пространство  в звукозаписно студио за нови изпълнения на разположение за надграждане от творческата общност.

Записите могат да бъдат чути и свалени от: www.bridgemusic.net