„Гласът на България“ и N-JOY в подкрепа на Студентския дом

Радио N-JOY пусна поредица от музикални клипове с участието на 12-те финалисти от „Гласът на България“ на фона на полуразрушените зали, част от Националния студентски дом. Видеоклиповете са част от радиорубриката „Пей, сърце“ и целят да насочат общественото внимание към кампанията за възстановяването на опожарените сцени на дома и за възобновяването на творческата дейност в НСД.

23319

Националният студентски дом е построен през 1933 г., а от 1998 г. е архитектурен паметник на културата от местно значение. Десетилетия наред мястото е своеобразна платформа за изява на студенти и млади таланти, и за развитието на творчеството им чрез различни видове изкуство, докато преди 18 години пожар унищожава част от сградата. Към днешна дата се реализира инициатива по възстановяването не само на сградата, но и на богатата културна програма и дейност на Студентския дом.

Музикалните видеоклиповете, заснети от радио N-JOY, част от bTV Media Group, са още една стъпка в затвърждаване позицията на групата като социално ангажирана медия. bTV Media Group ще дари приходите от есемес гласуването по време на живите концерти на „Гласът на България“ за възстановяване на опожарените сцени на „Националния студентски дом”.

сцена
Видео-репортаж по темата: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/glasat-na-balgarija-i-radio-n-joy-obedinjavat-sili-za-kauza.html

Проектът поставя две каузи в своя фокус като дава възможността на млади таланти да покажат потенциала си чрез ефира и платформите на най-голямата музикална радиоверига в страната и като повишава информираността за състоянието на емблематичната сграда на Студентския дом. Пространствата на Националния студентски дом станаха сцени, на които 12-те финалисти от телевизионния формат изпълниха емблематични хитове на своите треньори.

Галина Красимирова, Атанас Кателиев и Ивана Муцкова започнаха песента „Заедно“ на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов от емблематичния балкон на паметника на културата и насочиха вниманието към изпепелената главна сцена.

Вениамин Димитров, Христиан Ненов и Надежда Александрова показаха разрушените задкулисни помещения на фона на песента „Без етикет“ на Михаела Филева.

Ива Георгиева, Николай Воденичаров – Никеца, и Симона Симеонова от отбор Лечев изпяха динамичното поп парче  „Ето така“ на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ на фона на рушащата се камерна зала.

А Тодор Симеонов, Мария Величкова и Кирил Хаджиев – Тино акцентираха върху окаяното състояние на знаковите гримьорни с песента „Името ти“ на Камелия.


Земята, на която е построен Националния студентски дом, е дарена на студентите от цар Борис III и мястото има огромно символно значение. В него първите си стъпки и изпълнения са направили артисти като: оперния певец Никола Гьозелев, драматурга и режисьор Любен Гройс, актьора и композитор Стефан Вълдобрев, китаристът и цигулар Иван Лечев, театралния и кино актьор Мариус Куркински, поп певицата Кичка Бодурова и още много други. Години наред мястото е било своеобразна платформа за изява на студенти и млади таланти, и  за развитието на творчеството им чрез различни видове изкуство.

Национален студентски дом изразява искрената си благодарност за отдадеността, високия професионализъм и старанието, с които екипът на продукцията работи по изготвянето на  видеоклиповете. Това са: Иван Трендафилов, Николай Коцинов, Мартин Киряков, Мартин Чаворски, Найден Пенчев, Николай Георгиев, Николай Михайлов, Борислав Бояджиев – Борче, Ангел Дюлгеров – Ачо, Петър Петров, Павел Сотиров, Александра Гълъбова, Нора Феъруедър, Анна Янкова.