Изложба „Студентски дом 2.0“ – Визия за бъдещето

На 30.05 – Празникът на Студентския дом, от 18-30 ч. в Централното фоайе на НСД се състоя откриването на изложбата на архитектурния проект на арх. Лора Лучева на тема „Ревитализация на Националния студентски дом“.

P1160670

С изложбата се отбелязват 115 години от създаването на Инициативния комитет за построяването на Студентския дом. Учредяването на комитета се случва през учебната 1903-1904 г. по инициатива на Студентския клуб към Държавния университет, днес СУ „Св. Климент Охридски“.

P1160673

Дипломният проект на арх. Лучева – възпитаник на катедра „История и теория на архитектурата“ на УАСГ, представлява най-мащабният идеен проект за осъвременяване на сградния фонд и предназначението на Студентския дом от неговото построяване през 1933 г. до днес.

P1160678

Подробният архитектурен проект е разработен с подкрепата на ръководството на Национален студентски дом в лицето на директора Христиан Даскалов. Повече по темата, четете в публикацията на в-к „Труд“, която представя детайли от състоялото се празнично събитие в наскоро възстановеното изложбено пространство – централното фоайе на НСД.

Плакат НСД

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.