(Пре)oткриване на зала „Реплика“

Заповядайте на 3-и март от 20-30 ч. на пл. Народно събрание 10, ет. 2, за да се насладите на моноспектакъла на Ованес Торосян – Harlem Shake с който ще бъде официално (пре)открита зала „Реплика“ – едно вълнуващо място за култура и изкуство, отразяващо актуалното развитие на тези сфери в нашето съвремие.

Ще съпреживеете седем забавни разказа за хора живеещи в България. Техните възгледи, мечти и принципи. Един проект за изгубената духовност, писменост и култура. Народно творчество без ценности, крив морал и неизвестна посока.

#Кой е виновен, има ли такива? #Кой днес пише нашата история? Какво бе в началото, а какво стана? Какво ще е? Отметнат ли е векът? Лош ли е жребият? Защо сме останали и що чиним? Културата ли окарикатуряра карикатуриста или народът окарикатурява културата? Черно-бяло. Ден-нощ. Да-Не. Действие- Надежда. Ованес Торосян е нестихващ в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор.

52540376_2533887293349112_1981567266059190272_o

Ованес Торосян умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез-и- за- зрителите. Сигурно за това, а и не само, има в кино житието си „ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, „Отчуждение“ „Съдилището”, “Каръци“ … номинация ИКАР за дебют и няколко филмови награди. А на сцената „Били лъжеца“ „Пухеният“, „Да играеш жертвата“, „Лейтенантът от Инишмор“, „Белградска трилогия“, „Анархия в Бавария“, „Идиот 2012“, „;Хамлет“, „Балканска“, „Истина отвъд полярния кръг“, „Пучи“, „Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“ са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.Внимание!

  • Поради церемонията по отбелязване на националния празник на пл. Народно събрание, подстъпа към сградата на Национален студентски дом ще бъде свободно достъпен за граждани около 20-00 ч. Ако се намирате в района по-рано, може да се насладите на празничната заря.