Дамско дуо поема ръководството на Студентския дом

На 30-и октомври начело на Националния студентски дом ще застанат Теодора Петкова (директор) и Иглика Ждерова (зам. директор). Двете дами са студенти в Университета за национално и световно стопанство и в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и бяха избрани да заемат отговорните позиции след процедура по кандидатстване, проведена като част от международната инициатива „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт„.

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria.  През 2018 г. инициативата ще протече под мотото „Вдъхнови бъдещето“. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна.

Националният студентски дом ще участва в инициативата за първи път през настоящата година. През 2008 г. като зам. министър за един ден в екипа на Министерството на образованието и науката се включва и настоящият директор на НСД – Христиан Даскалов, тогава абитуриент в ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник.


JA
Как протече „Мениджър за един ден“ в НСД можете да научите във Фейсбук.

Ето и кратки резюмета за ръководството на НСД за 30-и октомври:

  • Теодора Петкова е родом от гр. Пазарджик, студент първи курс „Икономика на инфраструктурата“ в Университет за национално и световно стопанство. Бивша клубна и национална състезателка по волейбол. Била е част от Junior Achievement като президент на учебна компания, а през 2016 г. е и управител за един ден в „Сименс България“.
  • Иглика Ждерова е родом от гр. София, изучава биотехнологии в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила е 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ с изучаване на английски и иврит. Наградена е със златен медал и грамота за постигнати отлични резултати в гимназиален етап на обучение.

Тъй като отворените позиции винаги са по-малко от кандидатите, които се включват в „Мениджър за един ден“,  тази година младежите с интерес за участие в инициативата ще могат да изберат дали да прекарат един ден в компания или институция и да почерпят опит от практиците или да изберат да се включат в кариерния форум „Професиите на бъдещето”, който ще се проведе в същия ден, от 11 до 17 часа, във Форум „Джон Атанасов” в София Тех Парк в столицата. Във форума ще се включат над 15 големи компании със свои представители, които ще говорят за дигитализацията на професиите.

Регистрацията за събитието е безплатна и е отворена тук: https://cot2018.eventbrite.com/?aff=Students

Денят ще завърши с обобщаване  на преживяното и наученото от участниците в „Мениджър за един ден“, отново във форум „Джон Атанасов“ в София тех парк от 17.30 до 18.30 часа на 30 октомври.


QJ1A1531